Välkommen på kurs

Kom och träna med din islandshäst hos gårdens egen tränare Kim Andersen eller delta på någon av våra workshops som vi anordnar.

Presentation av Kim

Kim har ridit och tävlat islandshäst i över 25 år. Under 20 års tid arbetade han på några olika gårdar på Island och tränade  unghästar tillsammans med professionella tränare. Genom åren har han undervisat islandshästekipage i Danmark, Canada och Sverige. 

Att rida häst är ett livslångt lärande, vilket också förmedlas till våra elever. Kim tränar själv för duktiga instruktörer för att hålla sig ajour och fortsätta att utvecklas.   

Till Rosenlund kommer både erfarna ryttare och nybörjare, ungdomar som vuxna, för träning. Alla nivåer är välkomna, 

”-Även om det är roligt att tävlingsryttare som behöver hjälp med finliret kommer hit, så är det ändå roligast att se utvecklingen hos de som inte har tävling som målet utan de som vill lära sig själv och utvecklas långsiktigt med sin häst”, säger Kim.

Träningsfilosofi

Kim vill arbeta med häst och ryttare i balans för att hitta och träna självbärigheten hos hästen där den aktiverar bakdelen och arbetar korrekt med en fin överlinje. Det är viktigt för att träna fram en hållbar häst, smidighet och att den är rätt uppbyggd för sina uppgifter.

Varje ekipage är individuellt med sina egna utmaningar och tillsammans tar Kim och ryttare fram en långsiktig plan för hästens och ryttarens utbildningstrappa. Träningen omfattar lika mycket sits och teknik hos ryttaren som hjälper och gångartsträning för hästen. Systemet som läggs upp innefattar vanligtvis både intensiva perioder inför t ex tävlingssäsongen men lika ofta regelbundna träningar och punktinsatser under året. 

 

Välkommen att höra av dig till oss, vi ser fram emot att ha dig här.

Stäng meny